print deze pagina

retour | geulle – amsterdam

Uitnodiging boekpresentatie op zondag 13 november 2016 in het Stadsarchief te Amsterdam

Op zondag 13 november 2016 om 15.00 uur (inloop 14.30 uur) wordt in het Stadsarchief te Amsterdam het eerste exemplaar gepresenteerd van het boek ‘Joan. De Prix de Rome-reizen van een Amsterdamse School-architect 1907-1910’.

lees verder

 

uitnodiging boekpresentatie op vrijdag 16 december 2016 in Maastricht

Op vrijdag 16 december 2016 om 16.00 uur wordt het boek ‘Joan. De Prix de Rome-reizen van een Amsterdamse School-architect 1907-1910’ gepresenteerd. Deze presentatie vindt plaats in academie Van Eyck, Academieplein 1 te Maastricht.

lees verder

 

Persbericht: Limburgse grondlegger Amsterdamse school uit vergetelheid

Vijfenzestig jaar geleden overleed in Geulle architect Joan Melchior van der Meij (1878-1949), een van de drie grondleggers van de Amsterdamse School. Deze architectuurstroming uit het begin van de twintigste eeuw ontstond als tegenhanger van het sobere rationalisme. De expressionistische stijl is rijk aan ornamentiek, waarbij baksteen, dakpannen, smeedijzer en glas in lood op een nieuwe, decoratieve wijze werden toegepast. Lang was er weinig over Van der Meij bekend. Terwijl zijn collega’s Michel de Klerk en Piet Kramer wereldberoemd zijn geworden, is het leven en werk van Van der Meij altijd in de schaduw blijven staan. Daar komt nu verandering in. Binnenkort verschijnt het boek Joan Melchior van der Meij, architect. Pionier van de Amsterdamse School. Een nieuw standaardwerk over een van Nederlands belangrijkste architecten.

lees verder

 

Documentaire

14 september 2013 presenteert het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) de documentaire over de architect van der Meij.

lees verder

 

'de architect en mevrouw van der Meij' lezing en tentoonstelling een succes

De organisatie van het Cultuurevenement ‘Meerssen in de ban van… ‘, was prettig verrast over de geslaagde lezing en tentoonstelling. De drijvende kracht achter dit evenement, Jacques Giesen, sprak zelfs de woorden geweldig, mooi, prachtig.

lees verder

 

7 september om 14.00 uur: lezing in de Harmoniezaal van Geulle

7 september om 14.00 uur lezing in Harmoniezaal Geulle over de architect Joan Melchior van der Meij en zijn vrouw Sara Herweijer.

De lezing wordt verzorgt door Paul Smeets / Geulle en Michiel Kruidenier / Nijmegen. Beiden zijn momenteel druk doende een monografie te schrijven over de architect Van der Meij.

De nadruk van de lezing zal liggen op het werk van de architect en het leven van het architectenechtpaar in Geulle, met al zijn facetten.

lees verder

 

Een impressie van de documentaire

lees verder

 

Restauratie Ventoseflat

Op woensdag 20 maart om 18:00 uur zal Wethouder Schreurs een tegeltableau op de gevel onthullen en daarmee de restauratie van de Ventoseflat in Eindhoven voltooid verklaren.

Om uw steun en betrokkenheid in het verleden of uw interesse in Joan Melchior van der Meij, bent u van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Een en ander vindt plaats vanuit het adres Mathildelaan 9, 5611 BD Eindhoven.

lees verder

 

Contactformulier werkt weer

Door nog onbekende reden is een aantal contactformulieren die verzonden zijn naar info@architectvandermeij.nl jammerlijk verloren gegaan.

lees verder

 

Schenkingsovereenkomst archief van de architect Van der Meij aan het NAi, ondertekend

Wanneer de monografie over de architect Van der Meij zijn afronding heeft gekregen, verhuist het archief van de architect, naar Rotterdam. Het archief waaraan meer dan 20 jaar is gewerkt, krijgt dan zijn definitieve bestemming.

lees verder