print deze pagina

retour | geulle – amsterdam

Schenkingsovereenkomst archief van de architect Van der Meij aan het NAi, ondertekend

Wanneer de monografie over de architect Van der Meij zijn afronding heeft gekregen, verhuist het archief van de architect, naar Rotterdam. Het archief waaraan meer dan 20 jaar is gewerkt, krijgt dan zijn definitieve bestemming.

Behrang Mousavi, hoofd collectie van het Nederlands Architectuur instituut en Paul Smeets, eigenaar van het Van der Meij archief, zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat. Paul Smeets, de grote kracht achter het archief, vindt dat daarmee redelijkerwijs het doel is bereikt. Dit doel om Van der Meij zijn plaats te geven binnen de nationale en internationale architectuur is naar zijn mening redelijk gehaald. ‘Je mag met zulke dingen nooit tevreden zijn. Maar ik vind dat we met de werkgroep architect Van der Meij enorm veel bewerkstelligt hebben en nog steeds doen.

Zeker in een tijd waarin het moeilijk is aandacht te krijgen en fondsen te werven.
Zo is er, dankzij de werkgroep, een website gekomen over de architect;
We hebben met de hulp van de AVRO een documentaire van ruim 56 minuten mogen maken;

We hebben met financiële steun van het Huis voor de Kunsten Limburg het archief kunnen inventariseren en we zijn nu druk bezig met het werven van fondsen om de productie van een monografie mogelijk te maken.

Van der Meij krijgt dus nu zijn plek binnen het NAi tussen de architecten die in hém een inspiratiebron zagen.

Zie ook deze pagina op de website van het NAi.

naar overzicht